Ljubitelji in lastniki kužkov pasme Čivava vemo, kako čudoviti so ti psi. Vendar ne pozabimo, prav vsak kuža je čisto drugačen in po svoje poseben. Preberite, kako se na kratko predstavijo naše Čivave.

Iristar Extra Joy

čivava

Moje domače ime je Oli. In po tem imenu se tudi odzovem če me kličejo. Sem izredno majhen kratkodlak samček. Tehtam manj kot dva kilograma. Sem pravi mali mačo. Barva kožuščka prvladuje cimetasto rjava v kombinaciji z belo pod vratom in del tačk. Rad se igram in crkljam. Še raje pa imam če ležim na kavču in me božajo po trebuščku. V tej pozi tudi pogosto zaspim in pravijo, da smrčim.

Rodovnik

Rodovnik

Nagrade

Galerija

Armani

čivava

Ponosno se predstavim. Sem kuža iz prvega domačega legla, in zaradi svojega prikupnega izgleda in čudovitega karakterja sem ostal doma. Pravijo, da imam veliko potenciala in da bom uspešen razstavni kuža. Torej jih ne smem razočarati. Zdaj pri skoraj enem letu tehtam 2,4 kg. Moj kožuh je nekaj posebnega. Imam dolgo in izredno gosto dlako. Sem snežno bel z rjavimi uhlji in rjavo piko tam, kjer se začne repek. Zavedam se svoje lepote in zato hodim z visoko dvignjeno glavo, kolikor se da nazaj zavijem repek in ponosno zrem v svet. Strašno rad se igram. Zelo malo spim in celo noč čakam, kdaj bo jutro in z njim nov dan da se lahko začnem spet igrati in nagajati Oliju. Po karakterju sem pravijo podoben svoji mamici Mona Lisa Dogomanija, in po izgledu svojemu očku Mikdado Pl Di Rio Galeria. Tako sem odnesel res vse najboljše.

Rodovnik

Rodovnik

Nagrade

Galerija

Euridika Golden Medal

čivavaDoma me kličejo Mia. Sem kratkodlaka samička skoraj bele barve, z nežno rjavo progo po hrbtu. Tehtam 1.8 kg in sem izredno nežna. Zelo rada jem, ampak se mi na postavi to sploh nikjer ne pozna. Sem prava mala princeska. Je pa res, da sem strašno živahna in radovedna. Vse me zanima in primerno temu sem tudi inteligentna. Zelo hitro si zapomnim vse ukaze in jih ponavadi tudi upoštevam. Zato seveda dobim nagrado. Nisem rada sama in najraje zaspim v naročju. Tam je tako varno in toplo.

Rodovnik

Rodovnik

Nagrade

Galerija

Mona Lisa Dogomania

čivava

Moje skrajšano ime je Iza. Sem prva dolgodlaka čivavica pri nas doma in zato sem nekaj posebnega. No, ne da bi se hvalila,ampak prav zares sem čudovita psička. Tudi moj karakter pravijo je nekaj posebnega. Sem mirna, ubogljiva in vodljiva. Nikoli zahtevna, ali tekmovalna. Sem miroljubna in nikogar me ni strah. Zelo uživam če mi mečejo žogico jaz jo pa lovim in prinašam nazaj. Pri hrani nisem izbirčna, in zelo rada jem. Moja teža je 2,4 kg. Imam zelo mehko dolgo svilnato belo dlako v kombinaciji z krem rjavo, ki se na soncu lepo sveti. Uživam kadar me lepotičijo in češejo. Zelo dobro se razumem z vsemi psi tudi tistimi, ki so veliko večji od mene.

Rodovnik

Rodovnik

Nagrade

Galerija

Več prispevkov

  1. Iristar Doris Day